Itsepuolustus

Hankido – itsepuolustuslaji kaikille

Sanan ”hankido” merkityksen voidaan tulkita tarkoittavan suoraan käännettynä ”itsepuolustuslaji korealaisille”.  Todellisuudessa hankidon nimi tarkoittaa itsepuolustuslajia ”kaikille / kaiken ikäisille”. Sen kehitti Suurmestari Myung Jae Nam (1938-1999) sen jälkeen, kun hän oli tutustunut perinteiseen hapkidoon. 1960-luvulla hän kiinnostui pehmeästä ja harmonisesta tyylisuunnasta (aikido).

Hän päätti kehittää oman hapkido-tyylin perustuen näihin harmonisiin periaatteisiin. Hankido on niin kutsuttu pehmeä itsepuolustuslaji. Tämä tarkoittaa sitä, että sen harjoittaja ei pyri käyttämään fyysistä voimaa puolustaakseen itseään. Enemmänkin hankidon harrastaja pyrkii horjuttamaan hyökkääjää tai hyökkääjiä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hankido olisi erittäin tehokas itsepuolustustaito.

Mestari Ko Baek-yong (고백용, IHF 9th dan) oli hankidon perustajan, Myung Jae-namin, vanhempi oppilas. Mestari Ko Baek-yong on Sangmukwanin luoja. Mestari Ko, joksi häntä kutsumme, on organisaatiomme ja liittomme (Maailman Hanki-Itsepuolustusliiton World Hanki Martial Arts Federationin, W.H.M.A.F.,) pääopettaja. Lisätietoa: www.hankimuye.fi

Hankidossa on kaksitoista perustekniikkaa, joissa kussakin kaksi erilaista hengitysharjoitusta, Cheonki-Bub ja Jiki-Bub (korealaiset hyvinvointiliikkeet Spirit Soft ja Spirit Harmony). Jokaiseen hyökkäykseen ja tilanteeseen löytyy vastaus näistä tekniikoista. Tämän lisäksi harjoittelemme hankidossa erilaisia liikesarjoja, joita kutsumme nimellä Spirit Strong. Nämä perustekniikat eivät ole päämäärä sinänsä harjoitettaessa hankidoa, vaan pikemminkin apuvälineitä, joiden avulla saavutetaan hyvä itsepuolustustaito.

Hankidon kolme perusperiaatetta

Nämä kolme periaatetta eivät itseasiassa eroa perinteisen hapkidon vastaavista periaatteista. Se, miten näemme ja käytämme näitä tekniikoissamme, luo eron perinteiseen hapkidoon.

Ympyräliike (Jeon Hwan Bub)

Jokainen liike hankidossa on luonnoltaan ympyränomainen. Lineaariset liikkeet ovat kovia ja luonnoltaan suoria, siinä missä ympyräliikkeet ovat pehmeitä ja kykeneviä voimansiirtoon. Hyökkäystä ei kohdata suorilta käsin, vaan siihen vastataan ympyrätekniikalla.

Ki:n virtaus (Yeong Nyu Bub)

Looginen seuraus ympyräperiaatteelle on Ki:n tai energian virtauksen periaate. Ympyrä symbolisoi jatkuvaa liikettä: samalla tavalla meidänkään liikkeen ei tulisi pysähtyä. Kun olemme onnistuneet horjuttamaan vastustajamme, on äärimmäisen tärkeää pitää hänet tässä tilassa.

Sydän / harmonia (Shim Hwa Bub)

Kolmas periaate on yhdistelmä kahdesta edellisestä periaatteesta. Se on periaate, missä ajatukset ympyrästä ja virtauksesta yhdistyvät. Olemme jo puhuneet vastustajan tasapainon horjuttamisesta. Tavoitteena olisi lopulta tuntea, onko vastustaja epätasapainossa vai ei, ja kuinka voisimme tämän saavuttaa käyttämällä hänen energiaansa hyväkseen. Vasta kun tämä on hallinnassa, voimme todella luopua voiman käytöstä saadaksemme tekniikkamme toimimaan.

Varaa & osta

Junnu-Hankido peruskurssi 6-9 v.

3.10.-19.12.2017

Tiistaisin 18.00-19.00

6-10-vuotiaille. Opettajina Sami Munukka, Jade ja Max. Opitaan itsepuolustusta leikin kera. Harjoittelemme kehonhallintaa, yksinkertaisia tekniikoita, salikäyttäytymistä, ohjeiden kuuntelemista, muiden huomioimista ja ryhmätyöskentelyä. Pidämme hauskaa opetellen tekemään lajinomaisia harjoitteita, kärrynpyöriä, kaatumisia, kuperkeikkoja, venytyksiä, lihasjumppaa, kehon koordinaatiota, torjuntoja, irrottautumisia, potkuja, erilaisia leikkejä ym. kivaa.

Hinta: 65 eur (60 eur jos useampi lapsi samasta perheestä)

Yangit hankido peruskurssi 10-15 v.

3.10.-19.12.2017

Tiistaisin 19.00-20.00 ja potkutreenit torstaisin 18.00-19.00

Yangit-Hankido on vauhti painotteinen tapa tutustua monipuoliseen korealaiseen itsepuolustus taitoon. Harjoittelemme: Kehonhallintaa, hyppypotkuja, kaatumistekniikoita, akrobatiaa, liikesarjoja, potkuja, torjuntoja, vastatekniikoita, lyöntejä, notkeutta, lihaksistoa, irrottautumisia, miekka, ym. hauskaa…

Hinta: 75 e (70 e jos useampi lapsi samasta perheestä).

Opettajat: Sami Munukka 4 dan + Jade ja Max

Hankido
16.8.2017 alkaen

ke ja pe 18.00-19.00
(+ ma taichi 19.00-20.00 ja to potkureenit 18.00-19.00) Eli yhteensä 4 harjoituskertaa viikossa.

Nuorille ja aikuisille (Ei vaadi aikaisempaa harjoittelutaustaa, kuntopohjaa). Harjoitellaan irrottautumisia, kaatumisia, potkuja, lukkoja, sidontoja, käsitekniikoita, hallintatekniikoita ja paljon muuta.

kk-hinta 45 eur

jos samasta perheestä useampi kuin yksi harrastaja kk-hinta 40 eur

Ohjaaja: Sami 4 dan, Satu 3 dan Munukka

Potkutunti

Torstaisin 18.00-19.00 (3.8. alkaen)

Tunti on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia potkimaan tai harjoitella erilaisia potkuja aina peruspotkuista erikoispotkuihin.

Hinta: Aikuiset 30 eur /kk tai 10 kerran kortti 140 eur

Lapset 10 v. ylöspäin: 25 eur /kk tai 10 kerran kortti 90 eur

Hankido peruskurssi

20.9.-22.11.2017

ke ja pe 18.00-19.00
(+ ma taichi 19.00-20.00 ja to potkureenit 18.00-19.00) Eli yhteensä 4 harjoituskertaa viikossa.

Nuorille ja aikuisille (Ei vaadi aikaisempaa harjoittelutaustaa, kuntopohjaa). Harjoitellaan irrottautumisia, kaatumisia, potkuja, lukkoja, sidontoja, käsitekniikoita, hallintatekniikoita ja paljon muuta.

Hinta 90 eur

Ohjaaja: Sami 4 dan, Satu 3 dan Munukka

Hankido lasten vyökoemaksu

Alla linkki, josta pääset maksamaan vyökoemaksun 10 eur. Maksu sisältää vyön.

Naisten itsepuolustuskurssi (tilattava)

Päällekäymistilanteiden määrä on noussut. Miten sinä valmistaudut niihin? Valmistaudu henkisesti ja fyysisesti kohtaamaan erilaiset uhkatilanteet ja selviytymään niistä. Harjoittelemme paljon itsepuolustustekniikoita ja niiden käyttöä. Opimme myös rentoutumaan ja rentouttamaan kehoamme harjoituksen keskellä.

Kurssin tavoite:

Tavoitteena on saavuttaa henkisesti ja fyysisesti mielentila, jossa tunnet olosi vapautuneemmaksi ja varmemmaksi itsesi puolustamiseen, missä ikinä oletkaan.

Kurssi sisältää:

Henkisiä harjoituksia, jotka vahvistavat sinua kohtaamaan päällekävijän erilaisissa tilanteissa

Fyysisiä harjoituksia, jotka vahvistavat kehoa toimimaan uhkatilanteessa, mm. irrottautumiset pystyssä, maassa, selän takaa. Lisäksi myös potkuja, lyöntejä sekä apuvälineiden käyttöä

Tietoutta ja neuvoja erilaisiin tilanteisiin

Itsepuolustus kurssi

13.7.-27.7.2017

Torstaisin: 19.00-20.00
Sopii kaikille 15-65 v. naisille sekä miehille.

Opettelemme itsepuolustus kurssilla erilaisia tekniikoita, jotka auttavat meitä pääsemään nopeasti pois uhkatilanteesta tai selviytymään niistä.

Kurssin sisältöä:
Harjoittelemme irrottautumisia pystyssä, maassa, selän takaa, potkuja, lyöntejä, apuvälineiden käyttöä (käsilaukku, kännykkä, kynä yms.) ja niiden hyödyntämistä itsensä puolustamiseen.
Erilaisia kipupisteiden hyödyntämistä käsiin, jalkoihin kasvoihin yms. puolustamisen ja irrottautumisen tehostamiseksi. Harjoittelua suojattuun vastustajaan (lyönnein, potkuin).
Hyödynnä kesälomasi tai vapaa-aikasi taitoon, jota voit tarvita milloin tahansa.

Tekniikat opetetaan selkeästi ja helppotajuisesti.
Kouluttaja: Sami Munukka on pitänyt lukuisia itsepuolustus kursseja, koulun opettajille, terveyden ja hyvinvoinnin alan kouluissa, yksityisille ja yrityksille. Sami on itsepuolustuksen specialisti. Hänellä on neljästä eri itsepuolustuslajista musta vyö.

Hinta: 40 eur