Itsepuolustus

Hankido – itsepuolustuslaji kaikille

Sanan ”hankido” merkityksen voidaan tulkita tarkoittavan suoraan käännettynä ”itsepuolustuslaji korealaisille”.  Todellisuudessa hankidon nimi tarkoittaa itsepuolustuslajia ”kaikille / kaiken ikäisille”. Sen kehitti Suurmestari Myung Jae Nam (1938-1999) sen jälkeen, kun hän oli tutustunut perinteiseen hapkidoon. 1960-luvulla hän kiinnostui pehmeästä ja harmonisesta tyylisuunnasta (aikido).

Hän päätti kehittää oman hapkido-tyylin perustuen näihin harmonisiin periaatteisiin. Hankido on niin kutsuttu pehmeä itsepuolustuslaji. Tämä tarkoittaa sitä, että sen harjoittaja ei pyri käyttämään fyysistä voimaa puolustaakseen itseään. Enemmänkin hankidon harrastaja pyrkii horjuttamaan hyökkääjää tai hyökkääjiä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hankido olisi erittäin tehokas itsepuolustustaito.

Mestari Ko Baek-yong (고백용, IHF 9th dan) oli hankidon perustajan, Myung Jae-namin, vanhempi oppilas. Mestari Ko Baek-yong on Sangmukwanin luoja. Mestari Ko, joksi häntä kutsumme, on organisaatiomme ja liittomme (Maailman Hanki-Itsepuolustusliiton World Hanki Martial Arts Federationin, W.H.M.A.F.,) pääopettaja. Lisätietoa: www.hankimuye.fi

Hankidossa on kaksitoista perustekniikkaa, joissa kussakin kaksi erilaista hengitysharjoitusta, Cheonki-Bub ja Jiki-Bub (korealaiset hyvinvointiliikkeet Spirit Soft ja Spirit Harmony). Jokaiseen hyökkäykseen ja tilanteeseen löytyy vastaus näistä tekniikoista. Tämän lisäksi harjoittelemme hankidossa erilaisia liikesarjoja, joita kutsumme nimellä Spirit Strong. Nämä perustekniikat eivät ole päämäärä sinänsä harjoitettaessa hankidoa, vaan pikemminkin apuvälineitä, joiden avulla saavutetaan hyvä itsepuolustustaito.

Hankidon kolme perusperiaatetta

Nämä kolme periaatetta eivät itseasiassa eroa perinteisen hapkidon vastaavista periaatteista. Se, miten näemme ja käytämme näitä tekniikoissamme, luo eron perinteiseen hapkidoon.

Ympyräliike (Jeon Hwan Bub)

Jokainen liike hankidossa on luonnoltaan ympyränomainen. Lineaariset liikkeet ovat kovia ja luonnoltaan suoria, siinä missä ympyräliikkeet ovat pehmeitä ja kykeneviä voimansiirtoon. Hyökkäystä ei kohdata suorilta käsin, vaan siihen vastataan ympyrätekniikalla.

Ki:n virtaus (Yeong Nyu Bub)

Looginen seuraus ympyräperiaatteelle on Ki:n tai energian virtauksen periaate. Ympyrä symbolisoi jatkuvaa liikettä: samalla tavalla meidänkään liikkeen ei tulisi pysähtyä. Kun olemme onnistuneet horjuttamaan vastustajamme, on äärimmäisen tärkeää pitää hänet tässä tilassa.

Sydän / harmonia (Shim Hwa Bub)

Kolmas periaate on yhdistelmä kahdesta edellisestä periaatteesta. Se on periaate, missä ajatukset ympyrästä ja virtauksesta yhdistyvät. Olemme jo puhuneet vastustajan tasapainon horjuttamisesta. Tavoitteena olisi lopulta tuntea, onko vastustaja epätasapainossa vai ei, ja kuinka voisimme tämän saavuttaa käyttämällä hänen energiaansa hyväkseen. Vasta kun tämä on hallinnassa, voimme todella luopua voiman käytöstä saadaksemme tekniikkamme toimimaan.

Varaa & osta

Junnu-Hankido kesäkurssi

6.6.-8.8.2017

Tiistaisin 18.00-19.00

6-10-vuotiaille. Opettajina Sami Munukka, Jade ja Max. Opitaan itsepuolustusta leikin kera. Harjoittelemme kehonhallintaa, yksinkertaisia tekniikoita, salikäyttäytymistä, ohjeiden kuuntelemista, muiden huomioimista ja ryhmätyöskentelyä. Pidämme hauskaa opetellen tekemään lajinomaisia harjoitteita, kärrynpyöriä, kaatumisia, kuperkeikkoja, venytyksiä, lihasjumppaa, kehon koordinaatiota, torjuntoja, irrottautumisia, potkuja, erilaisia leikkejä ym. kivaa. Hinta: 65 eur (60 eur jos useampi lapsi samasta perheestä)

Yangit hankido kesäkurssi
6.6.-8.8.2017

Tiistaisin 19.00-20.00

Yangit-Hankido on 10-15 v. vauhti painotteinen tapa tutustua monipuoliseen korealaiseen itsepuolustus taitoon.

Hajoittelemme:
Itsepuolustusta, kehonhallintaa, hyppypotkuja, kaatumistekniikoita, akrobatiaa, liikesarjoja, potkuja, torjuntoja, vastatekniikoita, lyöntejä, notkeutta, lihaksistoa, irrottautumisia, ym hauskaa…

Kesäkurssin hinta 65 eur (60 jos useampi kuin yksi samasta perheestä)

Chen-tyylin Taichi

Maanantaisin 19.00-20.00

Harjoittelemme yhdessä 19-liikkeen sarjaa.

Chen-tyyli on vanhin taichi-tyyli. Chen-tyylille on tyypillistä hitaan ja nopean liikkeen vuorottelu sekä hyppyjen ja potkujen muodostamat nopeat voimanpurkaukset.

Hinta 8 eur/tunti

Kesä-Hankido

5.6.-2.8.2017

Ma ja Ke 18.00-19.00

Nuorille ja aikuisille (Ei vaadi aikaisempaa harjoittelutaustaa, kuntopohjaa). Harjoitellaan irrottautumisia, kaatumisia, potkuja, lukkoja, sidontoja, käsitekniikoita, hallintatekniikoita ja paljon muuta.

Viikolla 26 ei ole harjoituksia! (26.6 ja 28.6)

Ohjaaja: Sami 4 dan, Satu 3 dan Munukka

Hinta 70 eur

Itsepuolustuskurssi päällekävijää vastaan (sekaryhmät)

Valmistaudu henkisesti ja fyysisesti uhkatilanteisiin.

Naisten itsepuolustuskurssi (tilattava)

Päällekäymistilanteiden määrä on noussut. Miten sinä valmistaudut niihin? Valmistaudu henkisesti ja fyysisesti kohtaamaan erilaiset uhkatilanteet ja selviytymään niistä. Harjoittelemme paljon itsepuolustustekniikoita ja niiden käyttöä. Opimme myös rentoutumaan ja rentouttamaan kehoamme harjoituksen keskellä.

Kurssin tavoite:

Tavoitteena on saavuttaa henkisesti ja fyysisesti mielentila, jossa tunnet olosi vapautuneemmaksi ja varmemmaksi itsesi puolustamiseen, missä ikinä oletkaan.

Kurssi sisältää:

Henkisiä harjoituksia, jotka vahvistavat sinua kohtaamaan päällekävijän erilaisissa tilanteissa

Fyysisiä harjoituksia, jotka vahvistavat kehoa toimimaan uhkatilanteessa, mm. irrottautumiset pystyssä, maassa, selän takaa. Lisäksi myös potkuja, lyöntejä sekä apuvälineiden käyttöä

Tietoutta ja neuvoja erilaisiin tilanteisiin