Info

Spirit Keskuksen hoitomenetelmistä – mihin tarvitaan erilaisia hoitoja?

Kaikilla meillä on oma maailmankuvamme. Olemme kuulleet, nähneet tai meillä on ”tietoa” / omakohtaista kokemusta erilaisista hoidoista ja parannusmenetelmistä, sekä toimivista että toimimattomista. Kuitenkin toiset menetelmät toimivat paremmin kuin toiset ja toisinaan meillä voi olla väärä hoito tai väärä hoidon antaja / välittäjä.

Tärkeintä on parantuminen!

Mielestäni ei ole väliä, mikä menetelmä on kyseessä, kunhan hoidettava saa avun, jota hän toivookin saavansa. Se voi olla kivun lievitystä tai parantuminen itse sairaudesta kokonaan.

Parantajana (en lääkärinä) ajattelen, että haluan pystyä hoitamaan ja löytämään tavan, miten asiakkaani oikeasti paranee tai saa sen avun, jota hän on tullut hakemaan. Asiakasta ei lähetetä turhaan kymmenille lääkäreille ja kokeisiin, kun kukaan ei osaa sanoa omaa mielipidettään tai ei tiedä miten hoitaa.

Hoidettavan on myös itse sitouduttava hoitoonsa ja oltava valmis tekemään sovittuja mahdollisia toimenpiteitä, jotta parantuminen on 100-prosenttisesti mahdollista. Tällaisia toimenpiteitä voi olla esim. aamupalan syöminen tai ginseng-teen juomista kaksi kuppia päivässä (osana hoitosuunnitelmaa).

Esimerkkipotilas: useampi hoito takasi täydellisen tervehtymisen

Minulle tulee asiakas ”Pirjo”, 33 v. Hänellä on alaselkä kipeänä. Jutustelen Pirjon kanssa ja saan hiukan selville asioita hänen työstään, vapaa-ajastaan ja harrastuksistaan. Kuuntelen myös hänen kielenkäyttöään, sanojen painotuksia ym. eli teen ”kuulodiagnostiikkaa”.

Samalla saatan tuntea parantajana omassa kehossani kipua tietyssä kohdassa, mikä viittaa hoidettavaan kipualueeseen. Kysyn Pirjolta, onko hänellä ongelmia myös esim. oikean jalan polvessa. Pirjo vastaa myöntävästi, että on ja sanoo samalla, että ajatteli kertoa vain selkäkivusta, joka mikä on akuutti ongelma. Samalla kun olen jutellut Pirjon kanssa, olen tehnyt hänelle kasvodiagnostiikkaa (shiatsussa käytettävä menetelmä). Pirjon silmänaluset ovat tummahkot. Syinä voi olla mm. liiallinen suolankäyttö, aktiviteetti sukupuolielämässä, kylmät juomat, kahvin juonti ym. Kysyn hiukan Pirjolta edellä mainituista ja vastaus on myöntävä.

Hoidan esimerkkitapauksen Pirjoa shiatsulla painaen tiettyjä selän pisteitä vapauttaen lihaksistoa jännityksestä. Teen kevyen manuaalisen toimenpiteen ja kipu / paine poistuu selästä välittömästi. Pelkkä manuaalinen toimenpide poistaa lihasjännityksen ja palauttaa nikaman alkuperäisen liikkuvuuden, mutta todellista alkusyytä se ei poista (ellei kyseessä ole urheilusuorituksessa tai muusa vastaavassa tilanteessa tapahtunut loukkaantuminen). Nikamakäsittelyn myötä myös polvikipu poistuu selän normalisoituessa oikeaan asentoon.

Pirjolla ei ole urheilusuorituksesta tullutta ongelmaa. Hoidan shiatsulla selän ristiluun alueen tasapainottaen kehon energiakanavilla sijaitsevia tsubopisteitä. Itämaisen lääketieteen uskomuksen mukaan tietyt elimet ja kehon kohdat keräävät erilaiset tunteet ja muistot itseensä. Ristiluun alueelle kerääntyvät monet seksuaalisuuteemme ja omaan minäkuvaamme liittyvät muistot, tunteet ja energia.

Pelkkä painanta meridiaaneilla ei välttämättä auta vapauttamaan edellä mainittuja tukkeumia, joten välitän käsien kautta energiaa hoidettavaan kohtaan hoitaen myös kehon ympärillä olevia auroja (energiakenttiä).

Tämän jälkeen Pirjo kääntyy ja venytän hänen jalkojaan kohti rintakehää aktivoidakseni munuaisenergiaa. Sovimme itsehoitona, että Pirjo vähentää muun muassa liiallista kahvinjuontia ja suolankäyttöä. Pirjo lupaa myös huolehtia saamistaan venyttelyohjeista ja lihashuollosta (vatsa- ja selkälihakset ym.).

Annan myös henkiseen hyvinvointiin sopivia affirmaatioita sekä ja mielikuvatehtäviä suoritettavaksi kaksi kertaa päivässä (aamulla heräämisen jälkeen ja illalla juuri ennen nukkumaanmenoa).

Pirjo soittaa kuukauden päästä ja kertoo olevansa sinut itsensä kanssa. Hän on noudattanut kaikkia suositeltuja toimenpiteitä. Selkäkivut ovat mennyttä aikaa.

Vastuu itsestä

Silloin kun hoidettava todella haluaa auttaa itseään ja noudattaa sovittuja toimenpiteitä kuten Pirjo teki, lopputuloksena on 100-prosenttinen parantuminen kyseisestä vaivasta tai sairaudesta. Hoidettavan pitää ottaa vastuu itsestään. Pirjo myös varaa itselleen uuden ajan pitääkseen kehonsa ja mielensä kunnossa jatkossakin.

Erilaisia menetelmiä erilaisiin tarpeisiin

Energiahoito voi auttaa sinua parantumaan kaikista sairauksista, mutta se ei anna sinulle vahvistavia suggestioita tai mielikuvaharjoituksia. Se ei myöskään anna sinulle sitä samaa tunnetta, kun peukalo painautuu kevyesti lihaksiasi vasten vapauttaen esim. lihasjännityksen. Toiset asiakkaat haluavat tuntea kosketuksen ja siitä vapautuvan energian kehossaan.
Toisilla ihmisillä sairaus tai oire voi juontaa juurensa lapsuudessa koetusta tapahtumasta, onnettomuudesta tai sairaudesta. Tämä muisto on voinut jättää mielemme muistipankkiin jäljen, jota pystyy hoitamaan parhaiten esim. hypnoosin, rentoutumisen tai mielikuvaharjoitusten kautta.

Tämän vuoksi tarvitaan erilaisia hoitomenetelmiä, sillä esimerkiksi käsillä parantaminen (shiatsu) tai energiahoito ei välttämättä ole yksistään tarpeeksi tehokas.

Kehosi on temppelisi

Täytyy myös muistaa, että ihmiset haluavat helliä itseään ja palkita omaa kehoaan. Meidän täytyy myös muistaa huoltaa kehoamme ja mieltämme, jotta se toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Eikö totta?
Autoonkin on vaihdettava öljyt riittävän usein, jotta se toimii. Hoitotarjontamme täältä

 

– Sami, Spirit Keskuksen perustaja –