Itsepuolustus

Hankido – itsepuolustuslaji kaikille

Spirit Keskuksessa voit harjoitella (alla) olevia itsepuolustus taitoja / lajeja. Lisäksi järjestämme naisten itsepuolustus yms kursseja.

Hankido, Hankumdo ja Taichi Chen-tyyli

 

Hankido

Hankidon kehitti Hapkidon suurmestari Myung Jae Nam (1938-1999)  Hankido on niin kutsuttu pehmeä itsepuolustuslaji. Tämä tarkoittaa sitä, että sen harjoittaja ei pyri käyttämään fyysistä voimaa puolustaakseen itseään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hankido olisi erittäin tehokas itsepuolustustaito.

Hankidossa on kaksitoista perustekniikkaa, joissa kussakin kaksi erilaista hengitysharjoitusta, Cheonki-Bub ja Jiki-Bub (korealaiset hyvinvointiliikkeet Spirit Soft ja Spirit Harmony). Jokaiseen hyökkäykseen ja tilanteeseen löytyy vastaus näistä tekniikoista. Hankido sisältää, lukkoja, potkuja, kaatumisia, liikesarjoja, heittotekniikoita, meditaatiota yms.  Mestari Ko Baek-yong ( IHF 9th dan) oli (1949-2017) hankidon perustajan, vanhempi oppilas, ja liittomme (Maailman Hanki-Itsepuolustusliiton World Hanki Martial Arts Federationin, W.H.M.A.F.,) pääopettaja.

Hankido saapui Suomeen maaliskuussa 2008  Sami Munukka 4 dan tuomana.

 

Taichi Chen-tyyli

Taichi on terveysliikuntaa ja sopii lähes kaikenikäisille, myös vähemmän liikuntaa harrastaville.
Harjoittelu tapahtuu rauhallisessa tahdissa. Chen-tyyli on vanhin taichi-tyyli. Tässä on tyypillistä hitaan ja nopean liikkeen vuorottelu sekä hyppyjen ja potkujen muodostamat nopeat voimanpurkaukset.

 

Hankumdo (korealainen miekkailu)

Hankumdo esiteltiin ensimmäistä kertaa virallisesti vuonna 1996. Kehittämällä miekkatekniikan, jossa periaatteet opetetaan käyttämällä Korean aakkostoa hangualia, Myung Jae-nam loi ainutlaatuisen korealaisen miekkataiteen.

Hankumdoa harjoitellaan puisella miekalla, mok geom. Opiskelija oppii perusiskut, viillot, pistot ja torjunnat asianmukaisen etiketin kanssa, sekä askeleet ja miekan esiinvedon ja tuppeen takaisin laittamisen. Hankumdo saapui myös  Suomeen  Sami Munukan tuomana maaliskuussa 2008.

 

Spirit Keskuksen itsepuolustus tunnit ovat korkeatasoisia ja opettajat alansa ammattilaisia.

Spirit Keskuksen itsepuolustuksen pääopettaja / kouluttaja:
Sami Munukka on itsepuolustuksen specialisti. Hän on harjoitellut yli 35 v ja omaa neljästä eri itsepuolustuslajista musta vyö. Sami ohjaa / opettaa edelleen 7 krt. hän on opettanut lukuisia itsepuolustus tunteja, kursseja, sekä kouluttanut lukuisia eri ammattikuntien edustajia. Sami opettaa tekniikat selkeästi ja helppotajuisesti, huumoria apuna käyttäen.

Ohjaaja:
Satu Munukka on harjoitellut itsepuolustuslajeja yli 24 v. aloittaen potkunyrkkeilyllä ja harjoitellut tämän jälkeen Hoi Jeon Moo Soolia (1 kyu), Kwan Nyom Hapkidoa (1 kyu), Hankumdoa (1 dan) ja Hankido 3 dan. Satu tutustui Chen- tyylin Taichiin 2011 Se Hwan Ko:n  opissa. Satu opettaa Hankidoa, Hankumdoa ja Chen-tyylin Taichia Spirit Keskuksessa.

 

 

 

Hankidon kolme perusperiaatetta

Nämä kolme periaatetta eivät itseasiassa eroa perinteisen hapkidon vastaavista periaatteista. Se, miten näemme ja käytämme näitä tekniikoissamme, luo eron perinteiseen hapkidoon.

Ympyräliike (Jeon Hwan Bub)

Jokainen liike hankidossa on luonnoltaan ympyränomainen. Lineaariset liikkeet ovat kovia ja luonnoltaan suoria, siinä missä ympyräliikkeet ovat pehmeitä ja kykeneviä voimansiirtoon. Hyökkäystä ei kohdata suorilta käsin, vaan siihen vastataan ympyrätekniikalla.

Ki:n virtaus (Yeong Nyu Bub)

Looginen seuraus ympyräperiaatteelle on Ki:n tai energian virtauksen periaate. Ympyrä symbolisoi jatkuvaa liikettä: samalla tavalla meidänkään liikkeen ei tulisi pysähtyä. Kun olemme onnistuneet horjuttamaan vastustajamme, on äärimmäisen tärkeää pitää hänet tässä tilassa.

Sydän / harmonia (Shim Hwa Bub)

Kolmas periaate on yhdistelmä kahdesta edellisestä periaatteesta. Se on periaate, missä ajatukset ympyrästä ja virtauksesta yhdistyvät. Olemme jo puhuneet vastustajan tasapainon horjuttamisesta. Tavoitteena olisi lopulta tuntea, onko vastustaja epätasapainossa vai ei, ja kuinka voisimme tämän saavuttaa käyttämällä hänen energiaansa hyväkseen. Vasta kun tämä on hallinnassa, voimme todella luopua voiman käytöstä saadaksemme tekniikkamme toimimaan.

Varaa & osta

Junnu-Hankido 7-10 v. peruskurssi

22.1.-12.3.2019

Tiistaisin 17.00-18.00

Opettajina Sami Munukka. Opitaan itsepuolustusta leikin kera. Harjoittelemme kehonhallintaa, yksinkertaisia tekniikoita, salikäyttäytymistä, ohjeiden kuuntelemista, muiden huomioimista ja ryhmätyöskentelyä. Pidämme hauskaa opetellen tekemään lajinomaisia harjoitteita, kärrynpyöriä, kaatumisia, kuperkeikkoja, venytyksiä, lihasjumppaa, kehon koordinaatiota, torjuntoja, irrottautumisia, potkuja, erilaisia leikkejä ym. kivaa.

Harrastajat vakuuttavat itse itsensä.

Hinta 70 eur ( 65 e, jos useampi lapsi samasta perheestä)

Hankido aikuiset ja Yangit 10-15 v. peruskurssi

23.1.-13.3.2019

Keskiviikkoisin 19.00-20.00

Hankido on korealaiseen itsepuolustus taito. Harjoittelemme: Kehonhallintaa, hyppypotkuja, kaatumistekniikoita, akrobatiaa, liikesarjoja, potkuja, torjuntoja, vastatekniikoita, lyöntejä, notkeutta, lihaksistoa, irrottautumisia, miekka, ym. hauskaa…

Hinta: 80 e (75 e, jos useampi samasta perheestä)

Harrastajat vakuuttavat itse itsensä.

Opettajat: Sami Munukka 4 dan

Naisten itsepuolustuskurssi (tilattava)

Päällekäymistilanteiden määrä on noussut valtavasti. Miten sinä / yrityksenne on ohjattu kohtaamaan uhkava tilanne / puolustamaan itseään?

Naisten itsepuolustus kurssimme päätarkoitus on SELVIYTYMINEN uhkatilanteesta.

Se on mielen kontrollointia ja oman kehon vahvuuksien hyödyntämistä.

Kurssi sisältää:

  • puolustaminen edestä, takaa, sivulta ja maassa
  • Irrottautumisia kuristus otteista edellä mainituista
  • irrottautumiset ranneotteista
  • irrottautumiset syleilyotteesta ym.
  • tietoa hätävarjelu laista

Puolustautuminen:

  • torjunnat, lyönnit, potkut, liikkuminen ja apuvälineiden käyttö.

Kurssin tavoitteena on saavuttaa henkisesti ja fyysisesti mielentila jossa tunnet itsesi vapautuneemmaksi ja varmemmaksi joutuessasi puolustamaan itseäsi. Lisäämään turvallisuuden tunnettasi missä ikinä liikutkaan.

Harjoittelu:

Pääset harjoittelemaan tehokkaita potkuja, lyöntejä ym. niihin tarkoitettuihin pehmustettuihin tyynyihin, harjoitellaan tehokkaimmat tavat lyödä ja potkia oikeisiin kohtiin irrottautuaksesi / saadaksesi itsellesi lisäaikaa. Fyysistä harjoittelua lyöden potkien yms. oman kunnon mukaan.

Opettajana: Sami Munukka on ohjannut kyseisiä kursseja 1997 v. saakka mm. Suomessa ja ulkomailla. Hänellä on 4 eri itsp. lajista mustavyö.

Kurssin tavoite:

Tavoitteena on saavuttaa henkisesti ja fyysisesti mielentila, jossa tunnet olosi vapautuneemmaksi ja varmemmaksi itsesi puolustamiseen, missä ikinä oletkaan.

Kurssi sisältää:

Henkisiä harjoituksia, jotka vahvistavat sinua kohtaamaan päällekävijän erilaisissa tilanteissa

Fyysisiä harjoituksia, jotka vahvistavat kehoa toimimaan uhkatilanteessa, mm. irrottautumiset pystyssä, maassa, selän takaa. Lisäksi myös potkuja, lyöntejä sekä apuvälineiden käyttöä

Tietoutta ja neuvoja erilaisiin tilanteisiin