Hwal Bub

Korealainen, tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä

Hwal Bub on korealainen, tuhansia vuosia vanha itsepuolustus- ja taistelulajitaitajien käytössä ollut parantamis- ja hoitomenetelmä. Nykypäivänä hoitoa antavat Korealaiset itsepuolustus mestarit ja työkseen korealaisia kehoterapioita omaavat henkilöt.

Ihminen on terve, kun elämän energia Ki virtaa kehossa. Tällöin lihakset ovat joustavat ja pehmeät. Energiakanavien tukkeutuessa lihakset sekä nivelet jäykistyvät ja alkavat oireilla. Kun Ki ei virtaa kehossa, syntyy kipuja tai epämukavuutta, nivelten vinoutumista, lihasten heikkoutta tai huono ryhti. Tällöin nivelet, nivelsiteet sekä lihakset joutuvat koetukselle ja syntyy fyysisiä vammoja.

Hwal Bub tarkoittaa luonnollista parannusmenetelmää. Se auttaa lisäämään kehon omaa luonnollista paranemisprosessia sekä joustavuutta selässä, niskassa sekä kehon suurissa nivelissä. Menetelmä myös vahvistaa kehoa ja lisää nivelten liikkuvuutta. Whal bubia, kutsutaan toisinaan korean kiropraktiaksi, mutta se ei suoranaisesti ole pelkkää kiropraktiaa, vaan sisältään mm:

  • Kiropraktiset tekniikat
  • Lihas -ja nivelhuoltoa
  • venyttely ja itseishoitoa
  • selkärangan virheasentojen muokkaus
  • Ruokavaliota ja luonnonyrtttien käyttämistä

Sami Hwal Bub opettajat:

  • Myung Jae Ok 1999
  • Mestari Ko Baek-yong 2008
  • Lee Geum-ja 2008
  • Kim Yun-gyu 2017

 

 

Manuaalisista hoidoista

Manuaalinen hoito on käsin tehtävä toimenpide kehossamme olevien mahdollisten lukkotilojen ja lihasjännitysten vapauttamiseksi. Esimerkiksi selässä tuntuva kova kipu aiheutuu lihaksistomme ns. krampista tai selkänikaman painaessa hermostoa. Toisinaan pelkkä venytys ja lihaksen ”pyöritys” oikeaan suuntaan ja oikealla tavalla auttaa ja kipu poistuu. Joskus taas pelkkä hoitopisteiden (tsubopisteiden) painanta kehomme energiakanavilla ja lihaksistossa auttaa poistamaan lihasjännityksen. Mikäli edellä mainitut toimenpiteet eivät tuo haluttua lopputulosta, on mahdollista vapauttaa kehossamme oleva paine nopealla kehoon kohdistuvalla kiertävällä liikkeellä. Liike palauttaa nikamien oman luonnollisen liikeradan ja kipu poistuu. Nikaman ”niksauttaminen” aiheuttaa toisinaan poksahtavan äänen. Tämä johtuu vapautuneesta energiasta (Ki tai Qi) niin kuin itämaisissa lääketieteissä sanotaan. Länsimaalaisessa lääketieteessä äänen sanotaan johtuvan mm. kaasuista, jotka ovat kerääntyneet nikamien väliin.

Spirit Keskuksen perustaja Sami (lue lisää täältä) on harjoitellut yli 30 vuotta itsepuolustustaitoja, joissa tehdään lihaksiin ja niveliin manuaalisia hoitoja ja manipulaatiotekniikoita ihmisen hallitsemiseksi. Eräs mestari sanoi aikoinaan: ”Jos osaa rikkoa, on tärkeää osata myös korjata!” Tämä on korkeinta itsepuolustuksen taitoa ja siksi Sami alkoi kouluttaa ja saada mestareilta lisäoppia.

Sami tekee nikamien käsittelyä oppimansa maailman vanhimmaksi fyysiseksi terapiamuodoksi sanotun shiatsun (japanilainen/korealainen nikamienkäsittelytapa ja perinnehoito) sekä hwal bubin mukaan. Alla oleva koulutus tarjonta tulee virallisesti mukaan 2018.

Hoitajamme kouluttautuu jatkuvasti erilaisiin parannus / hoitomenetelmiin. Sami on vuodesta 2015 saakka opiskellut Hichibuku goshinjutsua (Japanilaisen terapian koulutus), jonka kolmivuotinen koulutus loppuuu 2018. Hänen Opettajana on (Hichibuku Goshinjutsu The British School of Japanese Traditional Medicine, ft, osteopaatti Peter King, https://www.amatsu-medicine.com

Hoidot:

Hwal Bub

Luonnollinen parannusmenetelmä, joka tehostaa kehon omaa luonnollista paranemisprosessia. Se myös parantaa liikkuvuutta nivelissä, vahvistaa kehoa ja lisää joustavuutta selässä, niskassa sekä kehon suurissa nivelissä.

Kesto: 60 min.