Taichi

TAICHI CHEN-TYYLI

Kiinalainen Taichi tunnetaan nykyään maailman laajimmalle levinneenä terveysliikuntamuotona. Alkujaan taichi on kuitenkin taistelulaji. Taichi sopii lähes kaikenikäisille, myös vähemmän liikuntaa harrastaville. Chen-tyyli, jota harjoittelemme Spirit keskuksessa on vanhin taichi-tyyli ja sen kehittäjänä pidetään Chen Wangtingiä (陳王廷) (1580–1660). Tyylin ominaispiirteitä on hitaan ja nopean liikkeen vuorottelu sekä hyppyjen ja potkujen muodostamat nopeat voimanpurkaukset. Pääsääntöisesti liikkeet tehdään hitaasti ja rauhallisesti omien rajojensa mukaan.

Taichin terveydelliset hyödyt :

Tai Chin harjoittelun tiedetään olevan hyviä vaikutuksia sydämeen ja verenkiertoelimistöön, ehkäisee tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia. Lisäksi sillä tiedetään olevan suotuisia vaikutuksia tasapainon hallinnassa ja on siksi omiaan erityisesti ikääntyville henkilöille ehkäisemään kaatumisonnettomuuksia. Taichi soveltuu kuntouttavaksi liikunnaksi myös pitkäaikaissairaille, esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksista ja erilaisista reumasairauksista kärsiville potilaille.

 

Ohjaajat:
Satu & Sami Munukka tutustuivat mestari Ko Se Hwanin opissa taichin harjoitteluun 2011 ja aloittivat Chen-tyylin taichin  aktiivisen harjoittelun 2016 helmikuussa.  Ko Se Hwan on myös heidän Hankido opettajansa (2008-). Hän on harrastanut taichia lapsesta saakka ja hänelle Chen tyylin taichin opettajaluvat on myöntänyt suurmestari Chen XiaoXing (19. sukupolven suurmestari Chen XiaoXing [陈 小 星] alkuperäisestä Taijiquan (tai chi) -koulusta Henanin maakunnasta Kiinassa.

TULEVAT KURSSIMME

Taichi Chen-tyylin alkeet

7.5.-28.5.2019

Tiistaisin klo: 18.00-19.00 
Aloitetaan taichin alkeista ja tutustutaan 19-liikkeen sarjaan. Harjoittelemme alkuperäistä taijia / taichia mistä muut tyylit ovat syntyneet. Alkuperäisen ja oikeanlaisen Taichin takaa suurmestarimme Chen XiaoXing 19. sukupolven suurmestari alkuperäisestä Taijiquan (tai chi) -koulusta Henanin maakunnasta Kiinasta. 
Taichi on rentoutumista / rentoutta liikkeessä, joka parantaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiamme. Harjoittelu tapahtuu hitain ja rauhallisin liikkein omien voimavarojen mukaan.
Harrastajat vakuuttavat itse itsensä.
Hinta 40 eur
Ohjaaja: Sami Munukka