Yritys

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Parantajan taival

Tietoa taidoistani ja koulutuksistani (Sami)

Nuoresta iästä asti minua on kiinnostanut itämaiset itsepuolustus mestarit, jotka paransivat loukkaantuneita luonnon omilla lääkekasveilla sekä yrteillä tai käsin.

Itse loukkasin 16-vuotiaana selkäni ja ravasin yhdeksän vuotta sairaaloissa ympäri Suomea. Lopulta sain ”tuomion” ollessani 25-vuotias. Lääketieteen ammattilaiset (ortopedit, kirurgit, fysioterapeutit) eivät löytäneet syytä kipuihini tai mistä ne johtuivat. He pohtivat leikkausta sekä selkänikamieni luuduttamista yhteen. He eivät olleet varmoja siitä, auttaisiko leikkaus ja poistuisivatko vuosia jatkuneet kivut. Minulle sanottiin, että minun on lopetettava itsepuolustusharjoittelu ja että missään nimessä en saa tehdä kiertäviä liikkeitä, sillä niissä piilee halvaantumisen riski. Sanoin lääkäreille ja muille huoneessa olleille henkilöille: ”Kuolen henkisesti ja fyysisesti, jos lopetan harrastamisen.”  Olin valmistautunut kivuista huolimatta itsepuolustuksen maailmanmestaruuskilpailuihin.

Onneksi olin aloittanut vuotta aikaisemmin korealaisen itsepuolustuslajin harjoittelemisen. Lajimme suurmestari sai kuulla tilanteestani ja siitä, että minun on lopetettava urheileminen, kilpaileminen ja harjoittelu, jos haluan yrittää elää elämääni ehkä pienemmällä kivulla. Hän kutsui minut luokseen ja tiedusteli pitkään ongelmaani. Lopuksi hän kehotti minua menemään kyljelleni pukuhuoneen penkille. Suurmestari Jao Ok Myung niksautti alaselkäni. Voi sitä ”sinfoniaa”, mikä tuosta seurasi, kun patoutunut Ki-energia (nikamien välistä kuuluva poksahtava ääni) pääsi virtaamaan vapaasti! Kivut helpottivat välittömästi.

”Saavuttaaksesi korkeimman taidon itsepuolustuksessa, sinun tulee osata parantaa itseäsi ja muita, Sami. Jos osaa rikkoa, on myös osattava korjata. Silloin vasta hallitset todellisen itsepuolustuksen”. Näin sanoi suurmestari minulle vuonna 1995. Nuo sanat muuttivat osan elämäni suunnasta, sillä tiesin, että minun on mahdollista parantua selkäkivuista ja elää kivutonta elämää.

Aloin välittömästi etsiä itämaisia tapoja hoitaa itseäni ja toisia, sillä länsimaalainen lääketiede ei pystynyt minua auttamaan. Aloitin japanilaisen shiatsuhieroja-/terapeuttikoulun vuonna 1996 ja 1999 pääsin ensi kertaa opiskelemaan hwal bub do:ta (korealainen kiropraktia/kehoterapia) edellä mainitun suurmestarin oppiin. Janosin tietoa siitä, miten parantaa, hoitaa ja meditoida. Kävin lukemattomilla kursseilla ja kouluttauduin lisää, aina tähän päivään saakka.

Minulla on pitkään ollut haave tuoda itsepuolustustaidot, kehonhallinta ja itseilmaisun muodot saman katon alle ilman toisten taiteiden ja lajien arvostelemista. Itsepuolustuskilpailuissa jouduin näyttämään aina parasta kehonhallintaa, mielenhallintaa sekä ilmaisemaan itseäni liikkeiden sekä sisäisen voiman saattelemana. Hankido-itsepuolustus avasi minulle uuden maailman vuonna 2008, sillä se sisältää kehoa itseään parantavia hyvinvointiliikkeitä itsepuolustuksen rennon voiman lisäksi. Halusin tuoda nämä taidot Suomeen ja nyt kaikki voivat harjoitella niitä Spirit Keskuksessa.

Hankidon löytämisen myötä tutustuin vahvemmin korealaiseen kulttuuriin ja heidän upeisiin kansanparannustaitoihinsa, joita he käyttävät huoltaakseen ja hoitaakseen itseään mm. korealainen kuivakuppaus ja hwal bub do.

Hyvinvointiliikkeet, joita tarjoamme myös yrityksessäni, ovat auttaneet omaa lihaksistoani ja niveliäni sekä opettaneet minua rentouttamaan lihaksiani vieläkin enemmän. Luulin oppineeni tuon taidon – kunnes tapasin hankidomestari Mestari Ko Baek-yongin ja hänen perheensä. Tämä tapaaminen muutti käsityksiäni paljon.

Korealaiset hyvinvointiliikkeet, perinteiset kansanparannuskeinot niin japanilaiset, arabialaiset ja kiinalaiset taidot ovat uskomattoman tehokkaita oikein tehtynä – meillä täällä Suomessa on paljon opittavaa ja löydettävää niistä.

 

 

Mistä nimi Spirit Keskukseen tulee

Monesti urheilusuorituksessa halutaan tsempata huutamalla lisää spirittiä!

Spiritin voi yhdistää myös hyvin suomalaiseen sisuun, sen avulla olen suorittanut useassa itsepuolustuslajissa mustan vyön. Spirit tarkoittaa myös sisintä olemusta, joka on tavallaan aina läsnä itämaisessa ajattelussa (mind, body and spirit) niitä ei koskaan erotella toisistaan vaan ne ovat osa ihmisen kokonaisuutta.

Keskus sana taas tarkoittaa fyysistä rakennusta / tilaa missä erilaiset liikunnalliset tuntimme / palvelumme tapahtuvat. Keskus tarkoittaa myös omaa sisäistä keskustamme, josta pystymme ammentamaan kaiken luovuutemme, voimavaramme ja kyvyn ilmaista itseämme.

Keskustaa ja sen hallintaa tarvitaan myös kaikessa urheilu / liikuntamuodoissa. Ilman sisäisen keskuksen hallintaa elämämme voi olla hyvinkin haastavaa.

 

Tervetuloa Spirit Keskukseen tunneille, kursseille ja parantajan / hoitajat vastaanotolle!

– Sami –